Két ANL-tömbház épül Zilahon: száz új lakás készülhet el

Zilahon a Liget negyedben két tömbház épül a fiatalok számára az országos lakásalapból (ANL). Fazakas Miklós alpolgármester hétfőn az építkezés helyszínén elmondta, a hat és a tízemeletes panelházban összesen 100 lakás lesz.

A hatemeletes tömbház már felépült, ennél most végzik a belső munkálatokat, a másikat az 5. szintig építették fel, most dolgoznak a 6. emeleten. A telket a katonaság, az infrastruktúrát az önkormányzat biztosította.

A nagyváradi kivitelező cég 2017-ben kezdte el a tömbházak építését, amelyekben 7 egyszobás, 66 kétszobás és 27 háromszobás lakás lesz, és várhatóan idén decemberre befejezik a munkálatokat. Zilahon eddig 15 ANL-tömbház épült, mert volt és van rá igény, mondta az alpolgármester. Egyre több a fiatal a városban, és nőtt azok száma, akik a megyeközpontba költöznének.

A szerző felvételei

Az ANL-lakásokat 35 éves korig lehet igényelni, a kérelmezőnek több kiírásnak kell megfelelnie, ezt pontszámmal értékelik. Előnyt jelent, ha családos az illető és van munkahelye. A legtöbb pontszámot elért személyek kérvényeit pozitívan értékelik.

 „Az elmúlt 11 évben 1862 kérvényt iktattak, de amikor a teljes dokumentáció leadására következik, sokan nem jelennek meg a szükséges iratokkal. Az utóbbi időben egyre több a kérelmező, mert a fiatalok azt tapasztalják, hogy Zilahon több a munkahely, a gyerekek számára új lehetőségek adódnak, oktatási intézményeket építünk, a régieket felújítjuk, fejlesztjük az infrastruktúrát, hogy a várost minél vonzóbbá tegyük” – nyilatkozta az alpolgármester.

Az igénylők egyébként egy év bérlés után már megvásárolhatják a lakásokat, de öt évig nem adhatják el azt. A befolyt összegből újabb lakások épülhetnek. Azoknak, akiknek az anyagi helyzete nem engedi meg a lakásvásárlást, az önkormányzat meghosszabbítja a szerződését. Egy lakás ára 140 és 240 ezer lej között mozog, bérlése a lakás méretétől függően 40-438 lej havonta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?