Épül a 160 férőhelyes, kétszintes parkoló a zilahi sürgősségi kórház közelében

A Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház az utóbbi években számos beruházáson, fejlesztésen és bővítésen ment és megy keresztül, a korszerű eszközöknek és a szakszerű ellátásnak köszönhetően egyre több páciens él a helyi egészségügyi szolgáltatásokkal, mert a felújítások következtében a kórházi ellátás és a körülmények sok osztályon elérik az Európai Unió által előírt feltételeket.

A folyamatos terjeszkedés egy alapvető hiányosságra hívta fel az elmúlt években a figyelmet: kevésnek bizonyult a meglévő parkolóhelyek száma, ezért a Szilágy Megyei Tanács saját költségvetéséből 5,9 millió lejt különített el a projekt megvalósítására.

Tavaly július 13-án aláírták a kivitelezési szerződést és július 15-én megkezdték a munkálatokat a 3260 négyzetméter nagyságú területen, amelyből 1900 négyzetméteren parkolóhelyeket alakítanak ki. Közel 1000 négyzetméternyi helyen zöld övezetet létesítenek, ahol padok és multifunkciós kondigépek, fitneszgépek is lesznek.

A szerző felvételei

Szilágyi Róbert-István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke elmondta, figyelembe véve, hogy a kórházban három nagy munkálat is zajlik (a sürgősségi, járóbeteg- és műtőtermi részleg bővítése), szükségessé vált a parkoló bővítése. Az év elején elkészültek az előtanulmányok a parkoló második szintjének kiépítéséhez, ami azt jelenti, hogy a kórház melletti parkoló összesen 160 férőhelyes lesz, ezáltal biztosítva a megfelelő parkolási lehetőséget a páciensek és látogatók számára. A tervezet szerint a parkolóban fizetős rendszert szerelnek fel, de az első 200 percben bérmentes lesz az ott-tartózkodás.

Amennyiben a kivitelező cég továbbra is a tervek szerint halad, ez év végén befejezik a munkálatokat, és jövőre már használatba adhatják a kétszintes parkolót – nyilatkozta az alelnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?