Korszerűsítik és új szárnnyal bővítik a zilahi megyei kórház pszichiátriai részlegét

A Szilágy Megyei Tanács a hónap elején aláírta a teljes megye pszichiátriai betegeinek ellátását biztosító Zilahi Megyei Sürgősségi Kórház pszichiátria részlegének felújításáról, korszerűsítéséről és bővítéséről szóló finanszírozási szerződést, amelynek összértéke 27 millió lej.

Az elmúlt években a pszichiátriai osztály kinőtte magát, ezért szükségessé vált az épület modernizálása és bővítése. A beruházási terv alapján az egészségügyi intézményt átalakítják, új szárnnyal bővítik, a két részleg között folyósót építenek, felújítják, modern felszerelésekkel látják el az orvosi rendelőket és szobákat, ez utóbbiban korszerű berendezések lesznek, és egy szobában mindössze két ágy.

A kivitelezést követően a felújított egészségügyi intézményben 20 krónikus betegnek – 10 férfinak és 10 nőnek –, az új épületben 40 felnőtt és 20 gyermek páciensnek nyújtanak szakorvosi ellátást.  A korszerűsítés célja, hogy a modern eszközökkel és az ágyak számának növelésével minőségibb egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak a szilágysági pácienseknek, ugyanis a kilencvenes évek elején végeztek kisebb javításokat az épületen, azóta nem történt komolyabb felújítás az intézményben.

A pszichiátria épülete nemcsak szebb lesz, hanem nagyobb is | A szerző felvétele

Szilágyi Róbert-István, a kórházat fenntartó Szilágy Megyei Tanács alelnöke a Maszolnak elmondta, a tavaly benyújtották az Országos Befektetési Alaphoz a megyei kórház pszichiátria részlegének felújításáról és a munkálatok kivitelezéséről szóló pályázatot, és azt remélik, mielőbb pozitív elbírálásban részesül.

„A tervezést elindítjuk, erre négy hónap áll a kivitelező rendelkezésére, ha ez meglesz, az év második felében hozzáláthatunk a munkálatokhoz. Amennyiben a leadott pályázatunk nem lesz sikeres, szándékunkban áll a Regionális Operatív Programon keresztül uniós forrásokat megpályázni, hogy ne saját, megyei költségvetésből folytassuk az építkezést, ugyanis nagy összegről van szó. Ezért tartom fontosnak, hogy minden pályázati lehetőséget megragadjunk, legyen szó akár országos, akár uniós pályázatról” – nyilatkozta az alelnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?