Folytatják a közvilágítási rendszer korszerűsítését több, főként magyarok lakta zilahi utcában

A héten folytatják a tavaly elkezdett közvilágítási rendszer korszerűsítését és bővítését Zilahon, a többnyire magyarok lakta Király és Kraszna utcában, valamint a város többi utcájában.

Az Európai Unió által támogatott projekt két ütemben valósul meg, a beruházás összértéke 36 491 354 lej. 

„Ebben a hónapban folytatjuk az első szakaszhoz tartozó munkálatokat, a régi oszlopokat újakra cseréljük, modern távirányítós rendszerrel látjunk el, a vezetékeket a föld alá helyezzük, és ahol szükséges, bővítjük a közvilágítási rendszert. A projekt első szakaszának keretében eddig már tíz utcában befejeztük a munkálatokat, tizenhárom utcában folytatódik a korszerűsítés, és hamarosan elkezdjük a kivitelezést a Mihai Viteazul sugárúton is” – tájékoztatott Fazakas Miklós alpolgármester.

A Kraszna utcát már részben felújították | A szerző felvétele

A projekt első szakaszában 32 gyalogos átkelőhelyét is megvilágítanak, és 36,4 km közvilágítási hálózatot korszerűsítenek, bővítenek.

A második ütemben 42,43 km szakaszon, közel 80 utcában újítják fel az elektromos hálózatot, jelenleg e téren a közbeszerzési eljárás előkészítése zajlik – tudtuk meg az alpolgármestertől, aki kiemelte, a korszerűsítéssel hozzájárulnak a villamosenergia-megtakarításához. Az új rendszer ugyanis energiahatékonyabb, javul a városkép és a közbiztonság, mert a tömbházak közötti részek jobban meg lesznek világítva, az új lámpatestek üzembiztonságosabbak, ezáltal csökken az egyedi lámpatestek karbantartási igénye is.

Kapcsolódók

Kimaradt?