Százával ellenőrzik a szociális intézményeket – négyet bezártak

Az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (ANPIS) hétfőn összesen 446 szociális intézménynél tartott ellenőrzéseket. Négyet közülük bezárt, 22-nek felfüggesztette a tevékenységét.

 

Az ANPIS közleménye szerint Konstanca megyében két idősotthont, Giurgiu megyében pedig az egyik fogyatékkal élőket gondozó központot zártak be. Az ügynökség emellett kérte az illetékes hatóságtól, hogy vonja be a Căsuţa lu Min nevű Maros megyei idősotthon működési engedélyét.

Fotó: Pexels

Ugyanakkor a szociális felügyelet ellenőrzései nyomán felfüggesztették egy Arad megyei, hét Giurgiu megyei, egy Konstanca megyei, két Ilfov megyei, egy Temes megyei és tíz bukaresti szociális intézmény tevékenységét.

A szociális létesítmények országos szintű ellenőrzését a múlt héten Marcel Ciolacu kormányfő rendelte el. Az intézkedés előzménye az volt, hogy kedden több mint száz idős bentlakót mentettek ki a rendőrök három voluntari-i idősotthonból, miután kiderült, hogy bántalmazásnak, éheztetésnek voltak kitéve, és ingyenmunkára kényszerítették őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?