Szatmári ügyekről egyeztetett Kereskényi Gábor Orbán Viktorral

A Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Szatmárcseke volt a magyar kultúra napja, a Himnusz 200. születésnapja alkalmából tartott magyarországi ünnepi rendezvények központja vasárnap. Itt vett részt az ünnepi rendezvényen Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is.

Az eseményre „a szomszédból”, Szatmár megyéből is érkeztek vendégek, ott volt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Pataki Csaba, Szatmár Megye Tanácselnöke, illetve Turos Lóránd szenátor, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

A Maszolnak Kereskényi Gábor elmondta: kihasználta a lehetőséget, és a színvonalas kulturális rendezvény után sikerült néhány ügyben egyeztetnie Orbán Viktorral.

Fotó: Balog Zsolt

„Arra kértem Magyarország miniszterelnökét, hogy bokros teendői között szánjon időt a szatmáriakat, partiumiakat közvetlenül érintő ügyekre. Fontos lenne, hogy folytatódjon Magyarországon annak a gyorsforgalmi útnak az építése, amely Csenger települést kötné össze az M3-as autópályával. Ezzel gyakorlatilag Szatmárnémeti jóval közelebb kerülne a nemzetközi autópálya-hálózathoz. Az útszakaszon most több ponton is dolgoznak, Orbán Viktor pedig reális esélyt látott arra, hogy az út két éven belül járható legyen” – tudtuk meg Kereskényitől.

Szatmárnémeti polgármestere felvetette a Pannónia Szálló ügyét is a magyar kormányfőnek. A kimondottan rossz állapotban levő, patinás szállodaépületet közvetve Magyarország Kormánya vásárolta meg, ám az igazi, látványos felújítás még nem kezdődött el, pedig augusztus óta van építkezési engedély is. Kereskényi Gábor emlékeztette a magyar miniszterelnököt arra is, hogy Szatmárnémeti régi főtere felújítás alatt áll, és kár lenne, ha „a felújított tér koronája” nem a felújított Pannónia szálló lenne. Orbán Viktor jelezte neki, ezzel az üggyel is foglalkoznak, tudatta a városvezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?