Rémségek házai: Előzetesben marad a fővádlott

Vizsgálati fogságban marad Ştefan Godei, annak a voluntari-i idősotthonnak az adminisztrátora, ahol a gondozottakat embertelen körülmények között tartották, illetve az ügy két másik gyanúsítottja.

Az erre vonatkozó jogerős döntést pénteken hozta meg a bukaresti ítélőtábla. A bukaresti ítélőtábla ezzel helyt adott a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) fellebbezésének, amelyet a vádlottak házi őrizetbe helyezésére vonatkozó döntés ellen nyújtott be.

Fotó: DIICOT

A pénteki döntés értelmében Ştefan Cristian Godei, Daniel Godei és Andrei Răzvan Ticu október 2-áig előzetes letartóztatásban marad.

Július elején, mint ismeretes, több mint száz idős személyt mentettek ki a rendőrök és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei három voluntari-i öregotthonból, miután kiderült, hogy bántalmazásnak, éheztetésnek voltak kitéve, és ingyenmunkára kényszerítették őket.

A nyomozók szerint 2020 novemberében alakult meg Ilfov megyében az a két bűnszervezet, amely az öregotthonok kiszolgáltatott, sok esetben fogyatékkal élő lakóit éheztette, kihasználta, bántalmazta, embertelen körülmények között tartotta és fizetség nélküli munkára kényszerítette. Mindemellett az előírt orvosi és higiéniai ellátást sem kapták meg a bűnszervezetek áldozatai.

A környéken élő lakók arról számoltak be a sajtónak, hogy az idősotthon lakói „körülbelül két éve” voltak ilyen helyzetben, „meztelenül jöttek a kerítéshez”, és pénzt vagy élelmiszert kértek a járókelőktől.

Az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) augusztus 2-án emelt vádat Ştefan Godei ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?