Újabb rémséges otthon – az alagsorban tartották az időseket

Nem kaptak elegendő ételt, nem beszélhettek a hozzátartozóikkal telefonon és az udvarra is csak ritkán engedték ki a bentlakókat egy pitești-i idősotthonban – derült fény szerdán az újabb „rémségek házára”.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

Az Argeș megyei prefektúra rendelt el vizsgálatot ebben a magánintézetben, ahol az illetékes hatóságok rossz körülmények között találtak rá a bentlakókra. A Digi24 beszámolója alapján 45 idős embert gondoztak az intézetben, de azok arra panaszkodtak, hogy nem kapnak elegendő ételt, alig engedik ki őket levegőzni az udvarra, és a hozzátartozóikkal sem beszélhetnek telefonon. Ezt az egyik idős ember rokona is jelezte, a News.ro alapján csak az otthon képviselőjével tudott beszélni amikor telefonált.

A bentlakók közül hármat az alaksorban elszállásolva találtak rá, egy másik idős ember pedig a folyosón, egy kanapén aludt.

A bentlakók többsége 70 év feletti, többségének a hozzátartozója külföldön él. Az otthonnak kevés alkalmazottja van. A 45 személyt az otthon tulajdonosának anyja és egy ápoló gondozta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?