Orbán Viktor pénteken kerülte a nyilvánosságot, szombaton viszont megtartja tusványosi beszédét

Bár csak szombaton tartja meg immár hagyományos tusványosi beszédét Orbán Viktor, a magyar miniszterelnök már csütörtök délután megérkezett Tusnádfürdőre, este pedig, amint a Maszol elsők között beszámolt róla, Sepsisszentgyörgyön vett részt a helyi futballcsapat Konferencia Liga-mérkőzésén (amelyen egyébként a Sepsi OSK 3–1-re legyőzte a szlovéniai, Olimpija Ljubljana csapatát).

A kormányfő csütörtök esti székelyföldi programja három Facebook-bejegyzést is eredményezett, előbb csak egy képet tett közzé, amelyen Marco Rossival, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányával és Diószegi Lászlóval, a Sepsi OSK klubtulajdonosával beszélget a Sepsi Arénában. Később egy videót is megjelentetett a miniszterelnök a sepsisszentgyörgyi futballstadionban tapasztalt hangulatról, bejegyzésében pedig mindössze annyit írt Orbán Viktor: „Amíg élünk s meghalunk".

Pénteken kora reggel jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán egy másik videó, amely szintén csütörtök este készült Háromszéken, ehhez is mindössze egy kétszavas bejegyzés került: „Szelfigyár Székelyföldön”.

Pénteken délben egy fénylépalbum is kikerült a miniszterelnök oldalára, szintén a csütörtök esti Sepsi OSK meccséről és az őt fogadó erdélyiekről.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki székelyföldi programjáról szinte semmi sem szivárgott ki. A Miniszterelnökség sajtóirodája egyelőre nem válaszolt a Maszolnak a kormányfő pénteki programját firtató megkeresésünkre. Információink szerint azonban a magyar kormányfő pénteken nem vállalt nyilvános programot, de hozzá közel álló székelyföldi személyiségekkel szervezhetett megbeszéléseket.

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján, július 23-án, szombaton 10.30-tól tartja meg hagyományosnak mondható beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök előadását a Maszol élőben közvetíti majd Facebook-oldalán. 

(Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?