Nicolae Ciucă az idősek világnapján: a kormány figyel a gondjaikra

A kormány figyel az idősek gondjaira – üzente Nicolae Ciucă miniszterelnök szombaton, abból az alkalomból, hogy október elsején tartják az idősek világnapját.

A kép illusztráció | Fotó: Gábos Albin„Ma az egész világ az időseket ünnepli, és természetes, hogy üdvözletünket és tiszteletünket közvetítsük ennek a generációnak, szüleink, nagyszüleink vagy dédszüleink nemzedékének, akik utat mutattak nekünk életünk során. Bölcsességük és élettapasztalatuk többletértéket jelent a társadalom egésze számára, az utánuk következő nemzedékek számára, akik minden bizonnyal továbbviszik majd azok értékes példáját, akik most időskorúak. Romániában az elmúlt évtizedek demográfiai csökkenése elkerülhetetlenül hatással volt a társadalom egészére és a gazdaságra, és ez sajnos a legtöbb társadalmi kategóriát érintette, beleértve a nyugdíjasokat is. A kormány figyel a seniorok gondjaira, és azon vagyunk, hogy megoldásokat találjunk a nyugdíjrendszer egyensúlyának helyreállítására, hogy az aktív életből a nyugdíjba vonulás ne jelentsen meredek életszínvonal-csökkenést” – olvasható Ciucă üzenetében.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a jelenlegi körülmények között létfontosságú a felelősség és a szolidaritás, és a kormány realista módon közelít a kérdéshez, figyelembe véve a többrétegű válsághelyzetet, amellyel nemcsak Románia, hanem az egész emberiség szembesül.

Hozzátette: a kormány felelősségteljes döntéseket fog hozni, figyelembe véve az előrejelzéseket és a költségvetési kilátásokat, hogy megvédje a román állampolgárokat és az ország gazdaságát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?