Nicolae Ciucă: A tanárok hivatástudatán is múlik a minőségi oktatás

A minőségi oktatás a koherens kormányzati politikák és a megfelelő finanszírozás mellett a tanárok hivatástudatán is múlik, és Romániában voltak, vannak és lesznek hivatástudattal rendelkező tanítók, tanárok – hangsúlyozta Nicolae Ciucă miniszterelnök a tanítók napja alkalmából kiadott vasárnapi üzenetében.

Mint kiemelte, a tanítók hozzáértéssel, türelemmel és rátermettséggel nemcsak írni és olvasni tanítják meg a gyermekeket, hanem arra is, hogy szeressék a családjukat és a hazájukat, hogy megkülönböztessék a jót a rossztól, az igazságot a hazugságtól, és hogy segítsenek rászoruló embertársaikon.

Fotó: Agerpres

„Igazi példaképek ők a közösségben, érdemeik elismerése alapvető fontosságú egy olyan társadalomban, amely a tanárok iránti tisztelet ápolására épít” – fogalmazott.

A kormányfő szerint az oktatásnak lépést kell tartania a társadalomban végbemenő változásokkal, és nyitottnak kell lennie az új perspektívákra.

Üzenetében a miniszterelnök utalást tesz az egészségügyi válságra, illetve az ukrajnai háború kiváltotta humanitárius válságra, méltatva a romániai oktatási rendszer gyors reagálását és alkalmazkodási képességét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?