Navalnij szerint Putyin egy „kis királyságot” építtetett magának – videó is készült a palotáról

Alekszej Navalnij azt állítja, az orosz elnök 1,1 milliárd euró értékű „kis királyságot” építtetett magának a Fekete-tenger partján. A Kreml szerint ezt kitaláció.

A vasárnap őrizetbe vett ellenzéki politikus szerint Valgyimir Putyin egy valóságos minivárost építtetett magának a Fekete-tenger partján – írja a HVG.

Navalnij állítása szerint Praskovejevka birtok területe 39-szer nagyobb, mint Monacóé és a földterület, valamint az ott található épületek összértéke eléri a 100 milliárd rubelt. „Ez nem egy nyaraló, vagy egy rezidencia. Ez egy egész város, vagy talán egy kis királyság” – fogalmaz a birtokot bemutató videóban az ellenzéki politikus.

A felvételeken egy hatalmas krémszínű palota látható, amelynek alagsorában – a videó szerint – egy korcsolyapálya, egy színházterem, egy edzőterem, egy táncterem és egy kaszinó is található. A videó készítőinek segített az épület egyik építője is, aki részletes beszámolót tudott adni arról is, hogyan néz ki a belső berendezés.

Navalnij azt állítja: információit hivatalos iratok, egyebek mellett tulajdoni lapok támasztják alá. A birtokról szóló videót a közzététel utáni első órában már több mint egymillióan nézték meg.

A Kreml szerint az egész kitaláció, és 2010-ben már tisztázták az ügyet. „Nem követem figyelemmel a nyomozást, de annyit elmondhatok, hogy a vádak régiek. Sok évvel ezelőtt már elmagyaráztuk, hogy Putyinnak nincs palotája Gelendzsikben” – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?