banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Cioloş és Aurescu is elítélte Navalnij őrizetbe vételét

Dacian Cioloş, a Renew Europe európai parlamenti frakció vezetője „gyáva gesztusnak” tartja a Putyin-rendszer részéről Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus letartóztatását, és szükségesnek látja, hogy az ügyet sürgősen tárgyalják meg az EP-ben.

Arestarea lui Alexei Navalnîi este un gest laș al regimului condus de Vladimir Putin care nu poate rămâne fără urmări....

Közzétette: Dacian Cioloş – 2021. január 17., vasárnap

„Alekszej Navalnij letartóztatása a Vlagyimir Putyin vezette rezsim gyáva gesztusa, amely nem maradhat következmények nélkül. Az ügy sürgős megtárgyalását kértem az Európai Parlamentben, mert most a szolidaritásnál többre van szükség. Navalnij néhány héttel ezelőtt egy saját maga által végzett nyomozás után fényt derített a bűnözőkre, akik megmérgezték, és akik szabadon közlekednek Oroszországban, míg ő letartóztatásban van. Ez elfogadhatatlan” – írta Cioloş a Facebook-oldalán.

Navalnij letartóztatása kapcsán Bogdan Aurescu külügyminiszter is kifejtette álláspontját. A Twitteren vasárnap közzétett bejegyzésében Aurescu azt írta, elfogadhatatlannak tartja a hazájába visszatérő orosz ellenzéki politikus őrizetbe vételét. „Mélységesen antidemokratikus elnyomni az ellenzéket, csak azért, mert ellenzék” – írta a román diplomácia vezetője.

Mint ismert, tavaly augusztus 20-án a Tomszkból Moszkvába vezető repülőút alatt Navalnij megbetegedett, és az omszki sürgősségi klinikára szállították, így a gépnek Omszkban kényszerleszállást kellett végrehajtania. Később bizonyítékokat találtak arra, hogy Navalnijt anti-kolinészterázzal mérgezték meg. A politikust hosszú ideig Németországban kezelték, vasárnap tért vissza Oroszországba, de a seremetyjevói repülőtéren rendőrök várták, akik őrizetbe vették és elvezették.

(Nyitóképen: Navalnij az Oroszországba tartó repülőgépen | Forrás: Twitter/nytimes.com)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?