Megvan rá a pénz, már az idén elkezdődhet Érmihályfalva terelőútjának építése

Mintegy 80 millió lejt biztosít a szállításügyi minisztérium Nagyvárad és Szatmárnémeti közötti nemzetközi főút mentén fekvő észak-bihari város, Érmihályfalva terelőútjának megépítésére – közölte az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A szállítási misztérium legújabb rendelete értelmében központi finanszírozással épülhet meg az Érmihályfalvát elkerülő útszakasz. Cseke Attila fejlesztési miniszter, valamint Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő, a Bihar megyében szükséges fejlesztésekről egyeztetett Cătălin Drulă szállításügyi miniszterrel. A mihályfalvi kerülőút megépítésének összértéke 79 782 474 lej, és a 2014–2020-as Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében finanszírozzák – közölte a Bihar megyei RMDSZ.

Szabó Ödön parlamenti képviselő a decemberben átadott székelyhídi körgyűrűnél | Fotó: Bihar megyei RMDSZ

A kerülőút megvalósításának folyamata már 2020-ban megkezdődött a megye RMDSZ-es vezetőségének közreműködésével. „Az elmúlt évek során több alkalommal én magam is felszólaltam a parlamentben az érmelléki városok elkerülő útjainak érdekében. Szatmár megyében Nagykároly kerülőútja 2018-ban került átadásra, Székelyhíd városának kerülőútját pedig tavaly sikerült átadni, azok után, hogy kitartó munkánknak köszönhetően a zátonyra futott projekt mégis megkapta a finanszírozást és egy új cég befejezte a beruházást. Most Mihályfalván a sor, hogy elkerülő utat kapjon” idézte Szabó Ödön parlamenti képviselőt az RMDDSZ közleménye.

A hatástanulmány értelmében a mihályfalvi kerülőút hossza összesen 7,8 km és a várost déli irányban kerüli majd el, megkönnyítve a Nagyvárad és Szatmárnémeti között közlekedők és a nyírábrányi határátkelő irányába haladók utazását.

„Ilyen konkrét eredménye van vannak, ha az ember a döntéshozatal része és felkészülten tud tárgyalni” – idézte a közlemény Cseke Attilát, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnökét. Emlékeztetett: tavaly, amikor változott a törvény, több önkormányzattal egyeztettek, és a városok RMDSZ-es elöljárói, valamint az akkori magyar megyevezetés elindította a hatástanulmányok elkészítését.

Vitályos Barna, a megyei tanács Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökségének igazgatója és csapata levezényelte ezt a munkát, és most kész anyaggal lehetet leülni a szálításügyi minisztériumban. "Cătălin Drulă miniszter teljesen nyitott volt és immár azt mondhatom, hogy az első komoly lépést megtettük abba az irányba, hogy akár még az idén elindulhassanak a körgyűrű munkálatai” – mondta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?