Másodszor is százezer lejre büntették Feketebátor községet illegális szeméttelepei miatt

Kevesebb mint egy hónap leforgása alatt a Bihar megyei Feketebátor község másodszor is megkapta minden idők egyik legnagyobb környezetvédelmi büntetését: ismét százezer lejre büntették a dél-bihari önkormányzatot az illegális szeméttelepek miatt.

Amint a Maszol beszámolt róla február 10-én: százezer lejre büntette a Bihar Megyei Környezetőrség Feketebátor község önkormányzatát, mert többszöri felszólításra sem számolta fel a község területén található hatalmas illegális szeméttelepeket, amelyek ráadásul természetvédelmi övezetben találhatók.

Feketebátor (Batăr), Talpas (Talpoș) és Feketetót (Tăut) települések mellett hatalmas területeken, összesen 25 ezer négyzetméteren fedeztek fel illegális szemétlerakatokat a környezetőrség munkatársai, akik tavaly már tartottak ugyanitt ellenőrzést és ugyanezért a kihágásért akkor még „csak” 30 ezer lejre büntették a helyi önkormányzatot.

A polgármesteri hivatal megpróbálta eltüntetni, pontosabban elégetni a nyomokat, ami szintén törvénybe ütköző | Fotó: Környezetőrség

A két korábbi bírság mellé csatolhatják a harmadikat is a helyi polgármesteri hivatalban, ugyanis a környezetvédelmi felügyelők a múlt hét végén ismét arra jártak, azt akarták megfigyelni, a korábbi büntetés hatására hogyan halad a kötelezően előírt szakszerű terület-megtisztítás.

A környezetőrök azonban ahelyett, hogy nyugtázhatták volna az önkormányzat jogkövető magatartását, ismét megdöbbentek: a polgármesteri hivatal munkásai éppen a környezetvédelmi területen található szeméttelep eltüntetésén dolgoztak: meggyújtották a szemetet.

A Bihar Megyei Környezetőrség tudatta, a hivatal nem teljesítette a hatóság által előírtakat, nem szerződött egy szakosodott hulladékgazdálkodási céggel sem a területek szakszerű megtisztítása érdekében, ehelyett saját munkásaival igyekezett eltüntetni a nyomokat, szintén illegális módon. A környezetőrség a legújabb kihágásokért ismét százezer lejes büntetést rótt ki az önkormányzatra, amely eddig összesen 230 ezer lejnyi bírságot szedett be az illegális szeméttelepek és ezek el nem takarítása miatt.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?