Illegális szemétlerakat miatt húszezer lejre büntették Berettyószéplak önkormányzatát

Szokásos környezetvédelmi ellenőrzésnek indult, a szakemberek azonban hazafelé tartva fedeztek fel egy tetemes szemétlerakatot a Bihar megyei Berettyószéplak határában. A környezetvédelmiek jegyzőkönyvbe vették az esetet, de mivel a terepviszonyok miatt nem tudták megbecsülni a szemétmennyiséget, két nap múlva visszatértek, hogy elvégezzék a pontos méréseket.

Amikor szerdán ismét a helyszínre érkeztek, azt tapasztalták, hogy az önkormányzat is igyekezett lépni az ügyben, azonban nem épp úgy, ahogy a törvény előírja, a munkások ugyanis meggyújtották a vegyes hulladékot, egy másik részét pedig éppen igyekeztek beletolni az ott húzódó patakmederbe egy kotrógép segítségével – közölte a Bihar Megyei Környezetőrség.

A területen azonosított háztartási szemét mintegy kétezer négyzetméternyi területet borít be a környezetőrség közleménye szerint. A hatóság elrendelte a terület szakszerű megtisztítását és húszezer lejre büntette a Berettyószéplaki Polgármesteri Hivatalt.

Fotók: környezetőrség

Két héttel ezelőtt a dél-bihari Feketebátor községben jártak és büntettek a környezetvédelmi ellenőrök és rekordméretű. Itt százezer lejes bírságot szabtak ki a helyi önkormányzatra, mert a község három falujában döbbenetes méretű illegális szeméttelepeket fedeztek fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?