banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Illegális autóbontót zárattak be és szemetelésért büntettek a környezetvédelmiek

Egy illegális autóbontót számoltak fel Bihar megyében a környezetőrök. Ugyanaznap egy vegyesboltot üzemeltető vállalkozás és egy magánszemély is bírságot kapott amiatt, hogy az üzletből származó szemetet illegálisan tárolták a főút mellett egy magánterületen.

A Bihar Megyei Környezetőrségnek (Garda de Mediu) bőven akad dolga. Legutóbb Alsókocsoba (Cociuba Mare) községben tartottak ellenőrzéseket, ahol előbb egy minden engedély nélküli autóbontó műhelyt és lerakatot találtak a községhez tartozó Petegd (Petid) településen.

Az illegális telephelyen mintegy ötszáz négyzetméteren hevertek a veszélyes hulladéknak minősülő gumiabroncsok és egyéb műanyag alkatrészek, az autók fém elemei, de szemétégetés nyomát is felfedezték a környezetvédelmi felügyelők. A telephely tulajdonosát felszólították, hogy szüntesse be tevékenységét és takarítsa ki a területet, mindemellett pedig tetemes bírságot, 17 ezer jeles büntetést is a nyakába varrtak.

A környezetőrök az illegális autóbontótól hazafelé tartva a főút mellett egy másik jelenségre is felfigyeltek: egy magánterületen jókora halom szemét éktelenkedett. Hamar kiderült, hogy a főleg bolti csomagolóanyagból, papírból, kartonból, fából és műanyagból, továbbá lebomló hulladékból álló szemétkupac olyan vállalkozástól származik, amelyik négy vegyesboltot is működtet Alsókocsoba községben.

A vállalkozást háromezer lejre büntették a felügyelők és kötelezték a terület megtisztítására. A környezetőrség ugyanakkor tudatta, a vállalkozásnak nem volt érvényes szemétszállítási szerződése sem, ezt az ellenőrzés idején kötötte meg a cég képviselője. Az a magánszemély sem úszta meg, akinek a területén – a beleegyezésével – szabálytalanul tárolták a bolti hulladékot: kétezer lejes bírságot szabott ki rá a Környezetőrség.

(Címplapkép forrása: Környezetőrség)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?