banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Megkezdődött a részvételi költségvetésre benyújtott javaslatok elbírálása Marosvásárhelyen

Idén első alkalommal hirdették meg a részvételi költségvetést Marosvásárhelyen, amelynek keretében a lakosok, a városban tanulmányaikat végzők vagy munkavállalók konkrét elképzeléseket fogalmazhattak meg a várost érintő beruházásokat, fejlesztéseket illetően. A felhívásra 84 pályamunkát küldtek be – tájékoztat közleményében az önkormányzat.

A beérkezett projekteket a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal szakemberei, valamint helyi tanácsosaiból álló bizottsága elemzi. A hétfőn megtartott első gyűlésen, a bizottság külön-külön vizsgálta a tervezeteket szem előtt tartva, hogy a pályázók eleget tettek-e a kiírásnak.Fotó: Portik Vilmos/Facebook

A program második szakaszába azok a javaslatok kerültek, amelyek megfelelnek a város általános érdekű célkitűzéseinek, mentesek mindenféle politikai vagy kereskedelmi érdektől, illetve nem lépték túl a megszabott költségvetés-keretet. Jövő héten a bizottság részletesen elemzi az első körben jóváhagyott pályázatokat, és eldönti, melyek lesznek azok, amelyeket közönségszavazásra bocsátanak.

A második szakaszban kiválasztott ötletekre február 14–27. között ide klikkelve lehet majd voksolni. A közönségszavazás eredményeit március 6-ig véglegesítik, majd újabb körös szavazás zajlik március 7. és 13. között. Ezt követően március 22-én hozzák nyilvánosságra azokat a projekteket, amelyeket a helyi önkormányzat megvalósít.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?