banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Marosvásárhely: kikérik a polgárok véleményét arról, hogy a város mire költsön többet

Megfogalmazhatják javaslataikat a marosvásárhelyiek arról, hogy szerintük a helyhatóságnak mire kellene többet költenie – áll a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleményben.

Az erre a célra létrehozott, egyelőre csak román nyelven elérhető online felület lehetőséget biztosít a marosvásárhelyieknek arra, hogy közvetlenül részt vegyenek a közpénzek elköltésével kapcsolatos döntéshozatalban – közölte a hivatal. Az érdeklődők január 22-ig projekteket nyújthatnak be a következő kategóriákban:

  1. Sétányok, járdák, gyalogos övezetek;
  2. Mobilitás, közlekedésbiztonság,
  3. Zöldövezetek és játszóterek
  4. Közterületek rendezése (utcai bútorok, közvilágítás stb.),
  5. Oktatási és kulturális infrastruktúra,
  6. Digitális város.

Fotó: Madarász Ákos

A benyújtott projekteket január 24. és február 13. között elemzik a hivatal szakemberei, ezt követően pedig a marosvásárhelyiek véleményt nyilváníthatnak szavazás révén. A szavazás két szakaszban zajlik és a legtöbb voksot összegyűjtött projekteket belefoglalják a város költségvetésébe.

Ez az első alkalom, amikor a marosvásárhelyi városvezetőség közvetlen és aktív partnerként fordul az adófizetőkhöz, és arra bátorítja őket, hogy az átláthatóság és a civil szféra meghallgatása jegyében vegyenek részt a közpénzek elköltésével kapcsolatos döntésekben, illetve a költségvetési prioritások meghatározásában olyan projektek, majd befektetések által, amelyek hozzájárulhatnak a városlakók életminőségének javításához.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?