Már 30 éve nyújt segítséget a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet Maros megyében

Az elmúlt három évtizedben a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet hátrányos helyzetű gyermekek és szülők tízezreit segítette át életük nehéz időszakain Maros megyében. A szervezet már Kolozs megyében is működik, ahol szakemberek segítenek a rászorulóknak.

Az egyik legfontosabb projekt keretében 2500 kiskorú anya és gyermek részesült integrált közösségi szolgáltatásokban. A szervezet számos tanácsadó és támogató programot is működtet a napközi otthonokban, iskolákban, emellett egyénileg is foglalkoznak a gyermekekkel és a szülőkkel egyaránt.

Illusztráció: Pixabay

„Nagyon sokat léptünk előre a kezdetek óta, azaz 1992-től, amikor csak bizonyos társadalmi háttérrel rendelkező gyermekekkel foglalkozott a szervezet. Nagyon sok projektet és programot vittünk végig az évek során. Jelenleg 26 alkalmazottunk foglalkozik különböző projektek megvalósításán, amelyeket a szervezet munkatársai, pszichológusok, szociális munkások és oktatók segítenek Marosvásárhelyen és Segesváron is” – tájékoztatott Dr. Meda Neagoe a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet Maros megyei tagozatának elnöke.

A marosvásárhelyi szervezet vezetője több mint huszonöt éven át Ana Chirteș volt, aki kifejtette, szükség van a folyamatos változásra, alkalmazkodóképességre, hiszen a fiataloknak és a gyermekeknek más igényeik vannak, mint három évtizeddel ezelőtt.

„A hosszú évek során a társadalom rengeteget változott, fejlődött. Nagyon örülök, hogy még mindig működőképes a szervezet, az új célok és kezdeményezések frissülést hoztak a szervezet életébe.  A legtöbb gyermek  már tudja a jogait, ugyanakkor még mindig dolgozni kell azon, hogy a jogaink mellett megtanuljuk, milyen kötelességeket vár el a társadalom tőlünk” – fejtette ki véleményét Ana Chirteș.

A három évtized alatt 12 ezer gyermek, 5 ezer szülő és 600 tanár részesült oktatási szolgáltatásokban és pszichológiai tanácsadásban a Maros megyei gyermekmentő szervezeten keresztül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?