Lelkesen ünnepelte március 15-ét a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium diáksága

Pénteken délelőtt a nagyenyedi alma mater udvarán tartották meg a március 15-i emlékműsort, amelyet a mindenkori hetedik osztályosok mutatnak be, ezúttal Tályai Stefánia osztályfőnök, valamint Galambfalvi Angyalka történelemtanár vezetésével.

A műsor elkészítésébe besegített Zöldi Izabella, Szőcs Noémi XII. B, Boros Róbert XI. B (aki saját költeményt is írt erre az alkalomra Vidd tovább otthonunk címmel), valamint Czégér Katinka XII. A osztályos tanuló. Az idén a kolozsvári 1848. március 21-i forradalmi események alkották a zenés-táncos-verses előadás magvát.

Fotók: Basa Emese

A megemlékezésen a hagyománynak megfelelően a Molnár Árpád-ösztöndíjat is kiosztották, amelyet a tanító-óvóképzős diákoknak ítélnek oda. Az idei díjazottak Fülöp Hanna IX. B, Szabó Kinga X. B, Balogh Bernadett XI. B és Tályai Lajos-Leonárdo XII. B osztályos tanulók voltak. A díj a Holányi, Molnár és Sebestyén család felajánlásának köszönhető, átadta Fodor Katalin magyar szakos tanárnő, az ösztöndíjbizottság elnöke.

Az Fehér megyei RMDSZ központi ünnepségét vasárnap, március 13-án tartják Torockón, 11 órai kezdettel, az unitárius templomban. Az istentiszteletet követően a Tavaszi szél vizet áraszt elnevezésű néptáncfesztivált szervezik meg a helyi kultúrotthonban, amely vendégül látja Fehér megye összes magyar néptánccsoportját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?