Közel harminc évet kapott első fokon a cernavodai tanárnő gyilkosa

Huszonhét év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte a Konstanca Megyei Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2021 áprilisában kirabolt, majd megölt egy cernavodăi tanárnőt. A döntés nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető.

A kép illusztráció | Fotó: Adobe StockA bírák összevonták az emberölésért kiszabott 25 év börtönbüntetést és a rablásért járó 7 évet oly módon, hogy a súlyosabb büntetéshez hozzáadták az enyhébb büntetés egyharmadát.

A pszichológiát tanító 52 éves Cristina Pălu holttestére 2021. április 8-án bukkantak cernavodai lakásában a tűzoltók, akiket az áldozat nővére riasztott. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető Cosmin Hărăbor Romică, aki különböző munkálatokat végzett el a tanárnő lakásában. A férfi azzal az ürüggyel tért vissza a lakásba, hogy ellenőriznie kell az általa felszerelt redőnyöket. A helyszínre érve azonban megpróbálta magához venni a lakáskulcsokat, mire a tanárnő kiabálni kezdett. A férfi zoknival tömte be a nő száját, megkötözte és megfojtotta, majd a lakásban talált 500 lejjel, bankkártyákkal és az áldozat mobiltelefonjával távozott.

A gyilkost Cernavodă közelében találták meg a rendőrök. Kórházba szállították, mert azt állította, hogy öngyilkosságot kísérelt meg fagyálló és patkányméreg lenyelésével. Kórházi ellátása után a férfit letartóztatták.

Kapcsolódók

Kimaradt?