banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Klaus Iohannis arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, oltassák be magukat

Megerősítette, hogy az új tanév jelenléti oktatással indul.

Arra kérte csütörtök este az elnöki hivatalban tartott sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis a szülőket és a pedagógusokat, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen. Felhívásában az államfő azzal érvelt: a szülők és a tanárok a vakcina beadatásával mutathatják meg, hogy fontos számukra az iskola és a gyermekek jövője.

Iohannis rendkívül fontosnak nevezte, hogy a jelenléti oktatás minél hosszabb ideig tartson. Szerinte a múlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy az online oktatás nem helyettesítheti a klasszikus tanítási módszereket, és csak ideiglenes megoldásként alkalmazható.

Az államelnök megerősítette, hogy a 2021/2022-es tanév jelenléti oktatással indul. Online tanításra csakis abban az esetben térnek majd át, ha egy adott településen a fertőzöttség eléri a 6 ezreléket.

Iohannis hangsúlyozta, hogy az érkező negyedik járványhullám intenzitása az átoltottság mértékétől függ. „Nem kétséges, hogy a megbetegedés és a betegség súlyosbodása ellen az oltás a védekezés legfőbb módja” – mondta az államfő.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?