Iohannis beismerte: sok veszteséggel jár az online oktatás

A tanulók és a szülők „sokat veszítenek” azzal, hogy jelenleg nem lehet az iskolákban tartani a tanórákat, azonban Románia „nagyon magas” fertőzöttségi rátája miatt nem lehet biztonságos körülményeket teremteni a gyerekeknek – jelentette ki Klaus Iohannis államelnök vasárnap.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a Nép Ügyvédjével abban, hogy az iskolák bezárása és az online zajló oktatás „két élveszített évet jelent ennek a generációnak”, Iohannis így válaszolt: „Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, az azonban biztos, hogy a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak. Végig kell olvasni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait. Az ajánlás természetszerűleg az, hogy a tanulók menjenek iskolába, ha biztosítani lehet számukra a biztonsági körülményeket. Tekintve azonban, hogy Romániában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezeket a körülményeket nem lehet megteremteni és biztosítani, emiatt, a gyerekek és családjaik védelmében, sajnos szükséges az online rendszerben zajló tanítás”.

Az államelnök szerint minél szigorúbban tartja be a lakosság a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedéseket, a gyerekek annál hamarabb visszatérhetnek az iskolapadba.

„Elég egyszerű ez az egyenlet, egyszerű megérteni. Tudom, hogy nem mindig könnyű betartani, de – és ezt garantálom – megéri” – szögezte le Iohannis.

(Címlapkép: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?