banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Kiemelkedő teljesítményű fiatalokat díjaztak a csíkszeredai megyeházán

Európa-napi programokkal, üzenetekkel és a megyében tevékenykedő tehetséges fiatalok díjazásával zárult Hargita Megye Tanácsának ifjúsági programsorozata hétfőn. Az eseménynek a csíkszeredai Megyeháza Galéria adott otthont, az érdeklődők egyúttal megtekinthették azokat az óriásvásznakat is, amelyeken Csík-, Gyergyó- és Udvarhely-térségének ifjúsága foglmazta meg üzeneteit.

Videoüzenetben köszöntötte az Ifi Napok záróeseményének résztvevőit hétfőn Hegedüs Csilla államtitkár, valamint Vincze Loránt és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. Ezt követően olyan kiemelkedő tevékenységet folytató fiatalokat díjaztak, akik példát mutatnak az ifjúságnak, és élenjárnak a közösségépítésben.

Udvarhely-térségből két személy vehette át az Ígéret díjat: Pál Boglárka, illetve Pál Kinga, Csík-térségből szintén két fiatal kapta meg az elismerést: Bartalis Orsolya és Vizoli Zsombor. Gyergyó-térségből díjazták Borsos Andrást, aki a Heuréka díjat vehette át. Végezetül pedig az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsnak (UIET) adták át a Szent Imre-díjat.Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőbeszédében kiemelte: nem csupán figyelmet kell fordítani az ifjúság munkájára és eredményeire, hanem azokat értékelni is kell.

„Az ifjúkor a védett körülmények közti tevékenykedés, a fejlődés, kísérletezés és a munka öröme megtapasztalásának időszaka. Ebben a kihívásban igyekszünk mellettetek állni, felvállalva az általatok megfogalmazott elvárásokat” – mondta az elöljáró.

Mint kifejtette: ifjúságbarát önkormányzatként nemcsak azon dolgoznak, hogy a megyét vonzóvá tegyék a fiatalok számára, hanem azon is, hogy felhívják a figyelmet a meglévő lehetőségekre.

Bíró Barna Botond alelnök arra biztatta a fiatalokat, merjenek bátrak lenni, és higgyenek abban, hogy lehetetlen csak addig létezik, míg valaki meg nem cáfolja azt. Az alelnök szerint bár nem mindig egyértelműen, de minden döntés hatással van a fiatalok mindennapjaira is, ezért a megyei tanács kiemelten kezeli az ifjúsági kérdéseket a döntések meghozatalakor.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?