Kiegyensúlyozott költségvetés-kiigazítást ígér a miniszterelnök

Florin Cîţu „nehezen érti meg” azokat a minisztereket, akik költségvetés-kiegészítést kérnek, miközben nem költötték él az első félévre előirányzott összegeket.

A kormányfő szombaton Marosvásárhelyen nyilatkozott a közelgő költségvetés-kiigazításról. Mint mondta, várja a miniszterek javaslatait, de az összkép alapján dönt az összegekről.

„Ahogyan elmondtam már mindegyik miniszternek, a románok pénzéből nem űzünk csúfot. Nehezen tudom megérteni azoknak a tárcavezetőknek a magyarázkodásait, akik további forrásokat kérnek, miközben az első hat hónapra előirányzott összegeket sem költötték el. (...) Biztos vagyok abban, hogy kiegyensúlyozott lesz a költségvetés-kiigazítás” – jelentette ki a miniszterelnök.

Florin Cîţu ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a büdzsé kiigazításának vannak korlátai, a költségvetési hiány például nem haladhatja meg a GDP 7,16 százalékát. „Remélem, ennél kisebb lesz a deficit a kiigazítás után, de a pénzeket átlátható módon osztjuk el. És meglátják majd, hogy jómagam számolok be azoknak a minisztereknek a költségvetés-végrehajtásáról, akik ezt elmulasztották megtenni” – fogalmazott a kormányfő.

(Címlapkép: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?