Izrael romániai nagykövete bepanaszolta Gigi Becalit az eszement kijelentései miatt

Reuven Azar, Izrael romániai nagykövete rendkívüli módon felháborodott a bukaresti FCSB tulajdonosának kijelentései miatt, és panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD).

A panasztételt Asztalos Csaba, a CNDC elnöke is megerősítette. Az Adevărulnak elmondta, bejelentést kaptak az izraeli nagykövettől az FCSB tulajdonosának az izraeli konfliktusról és annak következményeiről szóló kijelentései miatt „Most mindenki a Közel-Kelet szakértője, közben soha nem járt a Közel-Keleten. (...) Amíg ezekért a megnyilvánulásokért nem jutunk el az egyéni felelősségre vonásig, nem fogunk előrelépni" – mondta Asztalos Csaba.

Fotó: Gigi Becali/Facebook
Gigi Becalit ezért a nyilatkozatáért jelentette fel az izraeli nagykövet:

„Az izraeli események... Kivéve, hogy emberek halnak meg, és ez nem jó, minden háború a mi előnyünkre, a románok előnyére válik. A labdarúgásban, és gazdaságilag is. Nem lesz kedvük a futballhoz (Románia az izraeli válogatottal küzd Euro 2024-re való kijutásért ). Gazdaságilag pedig azért, mert 500 ezer zsidó fog Romániába jönni. Félnek. Van pénzük. Házakat fognak venni. De ez nem fog sokáig tartani. A zsidók uralják a világot, és ti megtámadjátok őket?
Megtámadjátok a gyerekeiket? Legfeljebb öt hónap múlva kiirtja őket. A Gázai övezet a földdel egyenlő lesz! Én így látom. Ki fogja őket irtani. Milliárdjaik vannak. Ők uralják a világot! Hogy bánsz el velük? Ez olyan, mintha a Manchester City ellen harcolnék".

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?