banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Iohannis: tartani lehet a kormányváltás ütemtervét

Klaus Iohannis államelnök szerdán kijelentette, hogy véleménye szerint a kormányfőcserére vonatkozó kétpárti (PNL-PSD) megállapodásban leszögezett ütemtervet tartani lehet, és 'optimális esetben' a folyamat pénteken elkezdődhet és május 30-áig lezárulhat.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó Iohannis elmondta, felkérte a liberális pártiakat, hogy a legnagyobb komolysággal kezeljék a koalíciós tárgyalásokat és a sztrájkoló tanárok képviselőivel folytatott egyeztetéseket is, felelősen járuljanak hozzá az ország és a kormányzás stabilitásának megtartásához, mert „egyáltalán nem hiányzik most az instabilitás és a politikai harc”.

Fotó: elnöki hivatal

Hozzátette, hogy mihelyt Nicolae Ciucă lemond miniszterelnöki tisztségéből, megteszi a következő szükséges lépéseket. Leszögezte, nem áll érdekében húzni az időt, és nem akar üresjáratokat vagy bizonytalanságot sem.

Az államfő szerint a rotációnak „gyorsan, akadálymentesen kell lezajlania”, mert az embereknek látniuk kell, hogy nem az érdekekért folytatott politikai alkudozásokról van szó, hanem olyan ügyről, amit a kormánykoalíció már a kezdetektől felvállalt, és most megvalósítja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?