Felmérés: a romániaiak körében még mindig népszerű a készpénzes fizetés

A romániaiak több mint 52 százaléka használt már bankkártyát az online vásárlások kifizetésére, és a válaszadók több mint 41 százaléka használja rendszeresen a kártyáját a havi számlák kifizetésére – derül ki a CEC Bank felméréséből.

A megkérdezettek valamivel több mint 26 százaléka csak néha használja a bankkártyáját a havi számlák kifizetésére, míg 32 százalékuk kizárólag készpénzzel fizet.

Fotó: Pixabay

Ami az online banki szolgáltatásokat illeti, a válaszadók 29,08 százaléka mondta azt, hogy rendszeresen (hetente vagy gyakrabban) használja az Internet Bankinget. További 22,83 százalék csak ritkán, alkalmanként használja ezeket a szolgáltatásokat, míg 48,08 százalékuk egyáltalán nem.

Az üzletekben a romániaiak többsége (40 százalék) készpénzzel és kártyával is fizet, míg csaknem ugyanekkora arányban van azok száma (39 százalék), akik csak készpénzzel fizetnek. Bankkártyával csak a válaszadók 19,67 százaléka fizet.

A válaszadók csak 22,83 százaléka használja a Google Pay/Apple Wallet alkalmazást, hogy közvetlenül a telefonjával fizessen az üzletekben.

A felmérést egy 1200 fős mintán végezték. A válaszadók 54 százaléka alkalmazott, 74 százalékuk városban él, 38 százalékuk pedig felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?