FRISSÍTVE: Autóbuszbaleset Biharban: tizenkilenc személy megsérült, kettő állapota válságos

FRISSÍTVE: Összesen 19 személy megsérült, amikor árokba hajtott és felborult az autóbusz, amiben utaztak. A baleset csütörtök kora délután történt a Bihar megyei Érmihályfalva és Érkörtvélyes között. A buszban összesen huszonegyen és a sofőr utaztak. A mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre. FRISSÍTÉS: Két személyt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter segítségével a nagyváradi és a kolozsvári megyei sürgősségi osztályra szállítottak.

Fotók: katasztrófavédelem

A balesetet 13.55-kor jelentették a 122-es sürgősségi hívószámon, a helyszínére több mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett. Nyolc sérültet a helyszínen láttak el, őket később kórházba szállították, közölte a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Az Észak-Bihar megyei, a Nagyvárad és Szatmárnémeti közötti főúton bekövetkezett baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség. Amit egyelőre tudni lehet, az autóbusz ismeretlen okból áttért a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, majd az út menti árokba hajtott és felborult. 

FRISSÍTÉS: A Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség délután közölte, hogy a balesetnek összesen 19 sérültje van, kettőt közülük súlyos állapotban, helikopterrel szállítottak a nagyváradi, illetve a kolozsvári kórházak sürgősségi osztályára.

Hat további sérültet a nagyváradi klinikai kórház sürgősségi osztályára vittek, egy embert közepesen súlyos, ötöt könnyebb sérülésekkel. A felborult autóbusz 11 utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, ők vissza is utasították a kórházba szállítást.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?