Dohányzás miatt leégett Érmihályfalván a volt dohánygyár

Vasárnapra virradóra értesítették a tűzoltókat arról, hogy kigyulladt egy kétszintes, üresen álló raktárépület Érmihályfalván, amelyben valamikor a messze földön híres dohánygyár működött. Helybéli és margittai tűzoltók oltották el a lángokat, amelyek azonban az egész épületet felemésztették. A szakértők szerint dohányzás miatt keletkezett a tűz.

A Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség hétfői közleménye szerint a mihályfalvi tűzesetet hajnali fél négykor jelentették a 112-es egységes segélyhívószámon. Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a tűz mintegy 1200 négyzetméternyi területen tombolt, a lángok beborították a kétszintes épületet és annak tetőzetét.

Fotók: Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Az oltásban a helybéli hivatásos tűzoltókhoz csatlakozott egy margittai egység is. A lángokban álló épület közvetlen szomszédságában áll egy másik gyárépület, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz erre is átterjed, ezért a lánglovagok elsődleges feladata az volt, hogy ezt megakadályozzák.

A tűzoltósági közleményből tudható, hogy két órába telt, mire a tüzet lokalizálták, és csak vasárnap délelőttre sikerült eloltaniuk az utolsó tűzgócokat is.

Az eset során senki sem sérült meg, közölte a katasztrófavédelem. A tűzvizsgálók szakértői jelentése szerint a tűz dohányzás miatt keletkezhetett.

Kapcsolódók

Kimaradt?