Egy nap alatt öt bevetésen űztek medvéket a Hargita megyei csendőrök

Az elmúlt 24 órában öt medveűző bevetésen vettek részt a Hargita Megyei Csendőrség Tusndáfürdőn és Maroshévízen. Az egyik esetben a medve egy étterembe tört be – közölte az intézmény.

Közleményükben megjegyzik, hogy négy segélykérő hívás futott be hozzájuk a 112-es sürgősségi számon. Az első egy maroshévízi nőtől érkezett, aki a Bánffy-fürdő területén látott egy anyamedvét négy bocsával. A helyszínre érkező csendőrök a lakott területen kívülre űzték az állatokat.

A második hívás három órával később érkezett egy férfitől, aki Tusnádfürdőn, a Szent Anna sétányon pillantott meg egy medvét, amelyet szintén a csendőrök riasztottak el.

A harmadik hívás szerda eset futott be, szintén Tusnádfürdőről, ezúttal egy turista értesítette a csendőröket arról, hogy egy szálloda teraszáról észrevette az utcán járó vadállatot. Ezt is a csendőrök űzték vissza az erdőben, és amikor ezzel végeztek, észrevettek egy anyamedvét és egy bocsot, amint az erdőt elhagyva a lakott terület felé tartanak, így őket is visszaűzték az erdőbe.

Az utolsó hívás csütörtök reggel érkezett, egy étterem dolgozójától, aki a munkába érkezve észrevette, hogy a bejárati ajtót felfeszítették. Sejtése szerint egy medve lehetett a tettes, amely élelem után kutatott. A kiérkező csendőrök már nem találták ott az állatot.

A csendőrség közleményében megjegyzi, hogy az összes medve élelemszerzés reményében jelent meg a lakott területeken. A csendőrök minden esetben a helyszínen maradtak egy ideig arra az esetre, ha visszatérnének az állatok. Ugyanakkor a lakosságnak figyelmeztető üzenetet küldtek Ro-Alert rendszerben.

A csendőrök továbbra is felhívják a figyelmet, hogyha medvével találkozunk, azonnal értesítsük a hatóságokat, ne közelítsünk hozzájuk, ne próbáljunk fényképet készíteni róluk, és ne adjunk nekik élelmet.

(Címlapkép: Kovács Zsolt)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?