banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Idén először riasztották a Hargita megyei csendőröket medvéhez

Péntek reggel idén először riasztották a Hargita Megyei Csendőrséget azzal, hogy medvét láttak lakott területen. A Csíkszentkirályról beérkezett hívás után a helyszínre érkező hatóságiak már nem találták ott az állatot.

A csendőrséget egy helybéli nő értesítette arról, hogy egy medvét látott az utcán, ám a csendőrök már nem találták meg az állatot a jelzett helyszínen. A járőrcsapat még egy ideig ott maradt, hogy biztosítsa a terültet, de a medve nem bukkant fel – közölte Gheorghe Suciu csendőrségi szóvivő.

Az eset után a környéken lakó, tartózkodó személyek telefonjára figyelmeztetést küldtek a RO-ALERT rendszerben, amelyet a megyei készenléti felügyelőség küldött ki.

Idén ez volt az első eset, hogy medvéhez riasztották a csendőröket Hargita megyében. Tavaly egyébként összesen 194 hasonló esetben kérték a segítségüket.

A csendőrség szóvivője emlékezetett, hogy minden alkalommal, amikor hasonló helyzetbe kerülünk, kérjünk segítséget a 112-es segélyhívó számon, és ne próbáljunk magunk közbelépni. Ne etessük a vadállatokat, a háztartási hulladékot megfelelően elzárva tároljuk, és ne menjünk közel a medvékhez, hogy lefilmezzük vagy lefényképezzük őket.

(Címlapkép: Hargita Megyei Csendőség)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?