banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A hétvégén ötször riasztották medvékhez a csendőröket Hargita megyében

A hét végén öt alkalommal riasztották medve jelenléte miatt a Hargita megyei csendőrséget Tusnádfürdőre és Maroshévízre.

A Hargita megyei csendőrség sajtóirodájának tájékoztatása szerint az első két hívás szombaton futott be az 112-es sürgősségi számra. A bejelentés szerint medvét láttak Maroshévíz egyik utcáján, illetve egy másikat a székpataki emlékműnél.Az első esetben az őrjáratnak el kellett távolítania a medvét, a második esetben azonban a kiszálló csendőrök már nem találták a helyszínen az állatot.

Vasárnap este Tusnádfürdőről két riasztás érkezett, egyik esetben egy példányt, a második esetben két állatot kellett visszaűzniük az erdőbe a csendőröknek.

Hétfő reggel befutott az ötödik hívás is: egy férfi jelezte egy medve jelenlétét a tusnádfürdői vonatállomáson. A csendőrök ez esetben is visszaűzték az erdőbe az állatot.

A katasztrófavédelmi felügyelőség a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztette a környék lakosságát a medveveszélyre.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot: ilyen esetben hívják a 112-őt, ne próbálkozzanak közbelépéssel, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék tárolásával, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy fényképeket vagy videofelvételeket készítsenek.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?