banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Dacian Cioloş: Cîţu a reformokat akadályozók malmára hajtotta a vizet

Florin Cîţu kormányfő azok malmára hajtotta a vizet, akik próbálják megakadályozni a kormányprogramban leszögezett reformtörekvéseket, ezért elvesztette az USRPLUS Szövetség támogatását fejtette ki szerdán Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát SzövetségSzabadság, Egység, és Szolidaritás Pártja társelnöke.

Cioloş Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a koalícióban eddig együtt hozták meg a döntéseket, de Cîţu kormányfő sajnálatos módon szerdán úgy döntött, hogy egyedül, partnerei nélkül hoz meg egy fontos döntést.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter leváltása elhamarkodott döntés, amely megkérdőjelezi a miniszterelnök azon képességét, hogy egy működőképes kormánykoalíciót, a Románia megreformálását célul kitűző csapatot vezessen. Ettől a pillanattól kezdődően az USRPLUS Szövetség megvonja támogatását Florin Cîţu kormányfőtől írta Cioloş.

Az európai parlamenti képviselő szerint Vlad Voiculescu már mandátuma első napján elkezdte megvalósítani azokat a reformokat, amelyeket az egész koalíció, Florin Cîţu miniszterelnököt is beleértve célul tűzött ki. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy alakulata egy olyan kormánykoalíciónak akar továbbra is része lenni, amely vállalja a reformok megvalósítását. Emiatt koalíciós ülést sürgetnek, hogy a miniszterelnöktől való bizalommegvonásról egyeztessenek.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?