Vass Levente: mielőbb új egészségügyi miniszter kinevezésére van szükség

Különösen ilyen válságos időszakban nem szerencsés vezető nélkül hagyni az egészségügyi minisztériumot – jelentette ki a Maszolnak Vass Levente államtitkár, aki jónak minősítette együttműködését a szerdán leváltott Vlad Voiculescu miniszterrel.

Az RMDSZ szakpolitikusa elmondta, fontos lenne mielőbb legalább ügyvivő tárcavezetőt kinevezni az egészségügyi minisztérium élére, mert nélküle az államtitkárok sem gyakorolhatják a hatáskörüket. Súlyos érvágásnak nevezte, hogy a kormányfő azt az államtitkárt (Andreea Moldovant) is menesztette, akinek a hatáskörébe az egészségügyi ellátáshoz és a járványkezeléshez kapcsolódó területek tartoztak.

Vass Levente kérdésünkre elmondta, zökkenőmentes volt az együttműködése a leváltott miniszterrel, Vlad Voiculescutól minden segítségek megkapott a munkájához. Hozzátette, a volt tárcavezető rendszeresen konzultált vele különböző kérdésekben, és sok esetben hallgatott a véleményére. Az államtitkár ugyanakkor úgy látja, ezen a válságon túl kell lépnie a koalíciónak, a kormánynak folytatnia kell a munkáját.

(Címlapfotó: RMDSZ/Boda Gergely)

 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?