Dan Barna: Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a helyén marad

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR–PLUS társelnökeA koalíció „tovább működik”, és Vlad Voiculescu miniszter az egészségügyi tárca élén marad – nyilatkozta Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) társelnöke hétfőn a parlamentben.

A politikus a kormánypártok vezetőinek hétfői találkozója után nyilatkozott az egészségügyi miniszter helyzetéről. Mint korábban írtuk, Vlad Voiculescu személye egyre jobban megosztja a koalíciót

Dan Barna leszögezte a kormány jelenlegi összetétele nem változik. A koalíciós pártok egyeztetéséről azt mondta: a találkozón terítékre került a közszolgálati rádió és televízió helyzete, a vendéglátóipar (HORECA), valamint az egészségügyi tárca is. „Vlad Voiculescu továbbra is az egészségügyi minisztérium élén marad, egy pillanatig sem került szóba a koalíción belül, hogy Vladot menesztenénk vagy lemondana” – szögezte le Dan Barna. 

Az USR–PLUS társelnöke szerint a koalíción belül „nyílt, férfias” párbeszédre került sor a témában, a hangsúly a kommunikáció javításán volt. „A tárgyalás nem a leváltásokról szólt, hanem arról, hogy miként lehetne javítani a kommunikációt kormányon belül, a minisztériumok között, hogy sokkal világosabbak legyenek az üzenetek, illetve hogy az olyan döntéseket, mint például a Foişor-kórház kiürítését érintő volt, idejében meg lehessen vizsgálni" – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Dan Barna leszögezte, a bukaresti Foişor-kórház Covid-kórházzá alakítására vonatkozó döntés „technikai szempontból helyes volt és szükséges", azokat terheli a felelősség a kialakult helyzetért, akik megszervezték az egészségügyi intézmény kiürítését.

Ludovic Orban, a kormány fő erejét adó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke a megbeszélések után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az USR–PLUS dönthet Vlad Voiculescu visszahívásáról, hiszen a pártszövetség jelölte az egészségügyi minisztérium élére, de azt is hozzátette: „aggodalommal figyelik", hogy mi történik az egészségügyi minisztérium körül. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy az alkotmány szerint a miniszterelnöknek jogában áll bármelyik minisztert leváltani.

 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?