banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

A PSD újabb egyszerű indítványt nyújt be az egészségügyi miniszter ellen

A Szociáldemokrata Párt (PSD) hétfőn újabb egyszerű indítványt nyújt be Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ellen – közölte Marcel Ciolacu, az ellenzéki párt elnöke.

Ciolacu hétfő délelőtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen arról számolt be, hogy a PSD országos politikai bizottságának ülésén terítékre került a fővárosi Foişor-kórház pácienseinek ügye (az intézményt covid-kórházzá alakították, ezért a pácienseket evakuálták), és a helyzetet „abszolút felháborítónak” tartja a párt vezetősége.

Ezért újabb egyszerű indítványt nyújtanak be az egészségügyi miniszter ellen, és kérik a képviselőház házbizottságát, hogy a beadványról még ezen a héten ejtsék meg a szavazást.

„Vlad Voiculescu a hibás mindenért, ami a pandémia kezelése során történt. Nem végeznek teszteket, abbahagyták az iskolai teszteléseket, Románia világszinten a tizedik helyre került az elhalálozások szempontjából. Lehet, hogy Florin Cîţu miniszterelnök azt óhajtja, hogy világelsők legyünk, csak ez szolgálhat magyarázattal Vlad Voiculescu miniszter tisztségben tartására, akinek a mentegetőzése egyszerűen szánalmas. Kiállni és azt nyilatkozni, hogy boldogak voltak azok az emberek, akiket éjnek idején költöztettek ki a Foişor-kórházból, ez egyszerűen azt bizonyítja, hogy Vlad Voiculescunak üres a lelke is, a feje is” – jelentette ki az ellenzéki párt vezetője.

Ciolacu hozzátette: Vlad Voiculescut az USR–PLUS szövetség kellene hogy leváltsa az egészségügyi tárca éléről.

„Ezekben a napokban több PNL-s vezető is kérte Vlad Voiculescu lemondását. Kíváncsian várjuk, hogy csak a nyilvános megszólalásaikban kérik-e ezt, a parlamenti szavazáson pedig már nem fogják adni a voksukat az általuk is kifogásolt miniszter elleni egyszerű indítványra? Lássuk, a kisebbségek csoportja továbbra is támogatni fog egy ekkora szélhámost az egészségügyi minisztérium élén? És nem utolsó sorban látni szeretném az RMDSZ-frakció hozzáállását, élén Kelemen Hunor kormányfőhelyettessel, vajon továbbra is támogat egy ilyen embert az egészségügyi minisztérium élén? Úgy gondolom, hogy Cioloşnak és Barnának kell visszahívnia Vlad Voiculescut az egészségügyi tárca vezetéséből” – mondta Ciolacu.

(Nyitóképen: Vlad Voiculescu | Fotó: gov.ro)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?