Egészségügyi miniszter: már csak hat szabad hely van az egész országban intenzív osztályon

Már csak hat szabad hely van az egész országban intenzív terápián - közölte vasárnapi sajtóértekezletén az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu szerint az ország kórházaiban 11.875 felnőttet és 94 gyereket ápolnak koronavírus-fertőzéssel. Ugyanakkor 1513 felnőtt és 16 gyerek intenzív terápiás ellátásra szorul. „Ebben a pillanatban, az egész ország területén még hat szabad hely van az intenzív terápiás osztályokon” - hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Az ügyben megszólalt vasárnap a miniszterelnök is, aki azt mondta: el kell érni, hogy legalább 1600 intenzív terápiás hely legyen az országban. Florin Cîţu értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a statisztikák szerint a napi új fertőzések száma már nem növekedik, sőt enyhe csökkenés figyelhető meg, ám „némileg ellentmondásosan” egyre nő az intenzív terápiára kerülő páciensek száma.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kormányfő szerint arra kell koncentrálnunk, hogy „átmenjünk ezen a hullámon”, amely - meglátása szerint - mintegy két-három hónapig fog tartani, és közben figyeljünk a kórházakra, hisz igaz ugyan, hogy több mint egymillión kigyógyultak a fertőzésből, de több mint 25 ezren belehaltak a kórba. „Nagyon fontos, hogy minden eszköz a rendelkezésünkre álljon, és felgyorsítsuk az oltási kampányt” - szögezte le Cîţu.

(Címlapfotó: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?