banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Dan Barna a koalícióról: a kormányzatnak stabilnak kell maradnia

FRISSÍTVE - Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS társelnöke azt nyilatkozta kedd este a román közszolgálati televízióban (TVR), hogy a koalíción belül az USR-PLUS az a politikai alakulat, amely mindeddig elkerülte a konfliktusok gerjesztését, és „nem állt támadásokkal és szemrehányásokkal a nyilvánosság elé”.

A politikus az egészségügyi miniszter körök kialakult koalíciós feszültségekről kérdezték. Dan Barna kifejtette, az USR PLUS továbbra is „felnőttek módjára” fog viselkedni.

„Ennek a kormányzatnak stabilnak kell maradnia, és ki kell vezetnie Romániát a válságból. Miután túljutottunk a válságon, bőven lehet politizálni, és nincs kétségem afelől, hogy ez meg is fog történni” – jelentette ki. Dan Barna hozzátette: jelenleg nem terveznek minisztercserét. A miniszterek tevékenységét az év közepén tervezik kiértékelni.

Dan Barba szerint Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert "aljas támadások" érik, mivel az egészségügyi ágazatban olyan érdekcsoportok vannak, amelyeket Voiculescu "kezd zavarni". Úgy fogalmazott: az egészségügy évek óta egy korrupt rendszer, amelyben egyes 'becsontosodott' elemeket kezd zavarni a jelenlegi miniszter, Vlad Voiculescu, ezért meg akarnak szabadulni tőle.

Az USR-PLUS társelnöke többek közt a megyei egészségügyi pénztárak vezetésére kiírt versenyvizsgákat és a kulcsfontosságú gyógyszerek listáját említette "zavaró" jelenségekként, amelyek miatt az egészségügyi tárca vezetője 'egyes számú közellenséggé vált' többek szemében.

Dan Barna azt is kijelentette: jelen pillanatban Vlad Voiculescu a lehető legmegfelelőbb ember az egészségügyi minisztérium élére, aki három hónapja olyan "rendkívüli nyomás" alatt dolgozik, amit a politikai osztályból csak nagyon kevesen tudnának elviselni.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?