banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Meghatotta Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert a csíkszeredai ételszentelés

„Meghatottak a csíkszeredai képek, a húsvétot ünneplő hívekkel, akik egyben a felelősségtudatukat és szolidaritásukat is kinyilvánították. Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek!” – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu a csíkszeredai ételszentelésről készült felvételekre reagált, amelyek bejárták a román sajtót. A miniszter a járványügyi szabályokat szigorúan betartó, fegyelmezett szertartást pozitív példaként említette vasárnapi nyilatkozatában.Fotó: Gábos Albin

Mint korábban írtuk, Csíkszeredában több mint 3500-an vettek részt a hagyományos húsvétvasárnapi ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával.

A polgármesteri hivatal idén nemcsak a közigazgatási palota előtti téren, hanem a tér mellett elhaladó sugárúton is lehetővé tette az ételszentelést. Így a családok a járvány miatt megkövetelt távolság betartásával sorakozhattak fel, és várhatták, hogy húsvéti ételeiket megszenteljék a liturgiát végző papok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Csíkszeredában vasárnap 2,36-ot tett ki az elmúlt két hétben jegyzett új fertőzések ezer lakosra számított aránya. A szám elmarad az országos átlagtól.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?