banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Csorba Zsuzsi Emesét választották a KIFOR ifjúsági szervezet elnökének

Hétfőn tartotta meg küldöttgyűlését a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) – írja közleményében a KIFOR.

Az eseményen köszöntőt mondott Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke, a KIFOR egykori elnöke. Köszöntőt mondott Tasnádi István Szilárd, Kolozs megye magyar alprefektusa és Talpas Botond megyei MKT elnök. A köszöntők alatt előtérbe került a KIFOR szerepvállalása a közösségépítésben, és a fiatalok szerepvállalásának előmozdításában.

Antal Géza beszélt a jelenleg zajló népszámlálás fontosságáról: biztatta a fiatalokat, hogy segítsenek az idősebbeknek az önkitöltésben, ugyanis rajtuk is múlik az, hogy mennyi lesz a magyarság aránya Erdélyben, ez pedig meghatározza a következő tíz évet.

Fotó: KIFOR

Az elmúlt két év tevékenységéről tartott beszámolót Csorba Zsuzsi Emese, a KIFOR elnöke: ,,A Kolozs megyei fiatalok szolidaritásból jelesre vizsgáztak.’’ Bekapcsolódtak a Szomszédok.ro kezdeményezésbe és segítettek az időseknek, betegeknek és rászorulóknak a nehéz időkben.

Szót kapott a közgyűlés alatt a Kolozs Megyei Magyar Diákszövetség (KMDT) és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) is, akik az elmúlt két évüket mutatták be. Megtörtént a tisztújításra, a közgyűlés ismét bizalmat szavazott Csorba Zsuzsi Emesének, aki a következő két évben a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum elnöki pozícióját tölti be. Az új elnökség bemutatta a következő mandátum prioritásait.

Csorba Zsuzsi Emese, a KIFOR megválasztott elnöke úgy fogalmazott: „a Kolozs megyében élő fiatalok közösségi szerepvállalásának előmozdítása a prioritás, odafigyelve a társadalmi részvételre, valamint a közösségi és kulturális tevékenységekre. Jövőépítés, generációk közötti együttműködés, erős kompetens politikai utánpótlás biztosítását tekintjük feladatunknak”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?