banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

„A vérüket akarom!” – durvul a kampány Székelyudvarhelyen

„Azt hiszik, b... meg, hogy nekem munka kell? Le…arom, a vérüket akarom!” – Imre Gábor, a székelyudvarhelyi RMDSZ-szervezet időközben visszalépett elnökjelöltjének hangja hallható azon a hangfelvételen, amelyet szerda délelőtt mutatott be a sajtónak Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke. A városi szervezet elnöki székéért vívott megmérettetésben már csak ketten maradtak harcban.

Megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke, a Hargita megyei tanács alelnöke azt a hangfelvételt, amelyen Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) volt elnöke hallható.

„…hogy engem két-három ezer lejjel havonta meg lehet vásárolni? Ezeknek komolyan nincs felfogásuk, hogy nekem ez mennyi pénzbe került? Mennyi energiába? És milyen horribilis összegbe kerülne, hogy azt mondjam, hogy elengedem a történetet? Azt hiszik b… meg, hogy munka kell nekem? Le…arom, a vérüket akarom!” – hallható a hangfelvételen, amit szerda délelőtt mutatott be a sajtónak Bíró Barna Botond.

Elmondta, hogy a felvételt hétfőn kapta meg, és másnap több kollégája is jelezte, hogy hozzájuk is eljutott. Arra a kérdésre, hogy mennyire véletlen, hogy a hangfelvétel épp most került napvilágra, hangsúlyozta, hogy bármikor is bukkant volna fel, ez megengedhetetlen.

A politikus szerint „ez túlmegy minden olyan dolgon, amit egy választási kampányban vagy a hétköznapokban egy olyan ember, aki közéleti szerepet vállal, megengedhet magának”.Bíró Barna Botond elfogadhatatlannak tartja a hangnemet | Fotó: Csedő Attila

Bíró Barna Botond szerint ez már nem egy helyi szervezet tisztújítási „belügye”, hanem „ez már arról szól, hogy egy szervezetben milyen mechanizmusok működnek, milyen indíttatás vezeti egyik vagy másik embert. És én ezzel nem tudok azonosulni” – mondta.

Megemlítette, hogy Imre Gábort tavaly, a saját kérésére alkalmazták az RMDSZ-nél, de a munkaviszony csak egy hónapig tartott, mert ez idő alatt Imre egyszer sem ment be dolgozni. Azzal kapcsolatosan, hogy a volt UIET-elnök kiket fenyeget a hangfelvételen, Bíró Barna Botond azt válaszolta, hogy nem tudja, de az elmondottak alapján és a többes szám használatából ítélve az egyik biztosan ő. „Ilyeneket nem tudok, és nem fogok megengedni, mert ez az RMDSZ-nek a megítélésben óriásit ront” – fogalmazott a széki elnök, megemlítve, hogy a hangfelvételt továbbította az etikai bizottságnak.

Imre Gábor, a visszalépett jelölt | Fotó: Miklós Zoltán Facebook-oldalaImre Gábor még tavaly szeptemberben elsőként jelezte, hogy indul az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségéért, viszont idén februárban a másik elnökjelölttel, Miklós Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Miklós javára visszalép az elnökjelöltségtől. Ugyanakkor jelezte, hogy a továbbiakban partnerként szeretne együtt dolgozni Miklóssal, gesztusáért cserébe azt kérte tőle, hogy győzelme esetén vegye figyelembe és ültesse gyakorlatba az általa megfogalmazott programot.

Imre Gábort telefonon próbáltuk elérni, de a volt UIET-elnök nem válaszolt.

Ketten maradtak versenyben

Szintén szerdán délelőtt Jakab Áron Csaba a sajtó előtt jelentette be, hogy visszalép az elnöki jelöléstől. Elmondta, hogy a kampány során folyamatosan mérte saját magát, a jelölteket, a programokat és a visszajelzések alapján egyre jobban körvonalazódott benne, hogy nem az ő személye a legjobb.

„A kampány nagyon hamar polarizálódott, minden a két jelöltről szól, így nincs értelme...” – közölte Jakab Áron Csaba. Hozzátette, hogy a továbbiakban azt támogatja, aki felvállalja az értékrendjét és továbbviszi a programját. „Mindenki szavazzon, akire szeretne, akiben a jövőt látja” – fogalmazott, ugyanakkor kiemelte, hogy csak az elnökségtől lépett vissza, a választmányi jelöltséget megtartja.

A székelyudvarhelyi RMDSZ tisztújításán a székelyudvarhelyi polgárok február 27-én, vasárnap szavazhatnak a város öt pontján berendezett szavazókörzetben. A két versenyben maradt jelölt: Antal Lóránt szenátor és Miklós Zoltán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?