banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A KIFOR önkéntesei is segítenek a máramarosszigeti határátkelőnél

Március 14-e óta segítenek a KIFOR önkéntesei a máramarosszigeti határátkelőnél. A több mint negyven lelkes fiatalból álló csapat egy hete segít a Romániába érkező ukrán állampolgároknak – írja közleményében a KIFOR.

 A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) március 1-jén tette közzé Facebook-oldalán, hogy a Kolozsvári Magyar Diákszövetséggel (KMDSZ) karöltve, önkénteseket toboroznak a máramarosszigeti határátkelőnél, ahova rengeteg adomány érkezik. A bejegyzés számos fiatalhoz elért, így egy 43 személyből álló csapat alakult meg. Az önkéntesek 5–8 fős csapatban mennek a határátkelőre és kétnaponta váltják egymást.

Fotó: KIFOR

A KIFOR részéről Babțan-Varga Teodóra foglalkozik önkéntes koordinációval, aki elmondta: „Szívmelengető, amikor ennyi adományt lát az ember. A mi feladatunk az adományok átvétele és szortírozása, többnyire babakocsikat és hordozókat viszünk ki a határátkelőhöz, a többi adományt Ukrajnába viszik át. Biztosítottak nekünk szállást és ebédet. Jó érzés segíteni!”

Csorba Zsuzsi, a KIFOR elnöke kifejtette: „A Kolozs megyei fiatalok ismét megmutatták, hogy segítenek a bajban. A fiatalok lendülete és kitartása az, ami igazi segítséget tud nyújtani ezekben a nehéz időkben. Már a koronavírus kezdetekor aktívak voltak, szolidaritásukat fejezték ki az idősekkel szemben és megmutatták, hogy lehet rájuk számítani nehéz időkben is.” A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum lelkes és aktív önkéntes csapatára ezután is lehet számítani, továbbra is jelen lesznek, amíg határmentén szükség van a segítségre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?