Több mint kétezer munkahelyet jelöltek ki az ukrajnai menekültek számára Brassóban

Több mint 2000 munkahelyet jelöltek ki Brassó megyében az ukrajnai menekültek számára, jelentette be Allen Coliban, Brassó polgármestere a megyében élő üzletemberekkel folytatott megbeszélések nyomán, írja a Monitorul Expres.

„A szállás és az élelem biztosítása után természetes, hogy azok közép- és hosszú távú integrációjára is gondolni kell, akik úgy döntenek, hogy Brassóban maradnak. Ez azért fontos, mert az eddig regisztrált 1200 menekült közül mintegy 75 százalékuk jelezte, hogy Brassóban maradna és munkát keresne. Összehívtunk egy találkozót az illetékes hatóságokkal, a megyei munkaerő-elhelyező ügynökséggel (AJOFM), a brassói Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az üzleti szférában dolgozókkal, hogy megvitassuk a jogi környezetből adódó kihívásokat. Már vannak olyan rendeletek és kormányhatározatok, amelyek lehetővé teszik a foglalkoztatást, de ezeket egyik napról vagy hétről a másikra aktualizálják” – jelentette ki a polgármester.

Fotó: Agerpres/EPA

A polgármester szerint több vállalat jelezte, hogy hajlandó lenne akár szállítani is az ukrán menekülteket a munkahelyükre, vagy fordítási és tolmácsolási szolgáltatásokat nyújtanának.

Ugyanakkor hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy az üzleti szféra részéről látható a hajlandóság, különösen mivel a vállalatok nemcsak a munkaerő, hanem az integrációs kérdések – a gyermekek napközbeni ellátása, a lakhatás, a lakbérfizetés támogatása – iránt is érdeklődnek”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?