banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Csép Éva Andrea: nem elég üres szavakkal támogatni a családokat

Forráshiányra hivatkozva, év eleje óta a sikeresnek bizonyult lombikprogramot leállították, de nem működnek a tavaly indított Family Start vagy a Student Invest programok sem, amelyek a családok támogatását célozzák. Ennek ellenére az RMDSZ az új parlamenti ülésszakra is egy sor családtámogató intézkedés bevezetésére tesz javaslatot – mondta el Csép Éva Andrea Maros megyei parlamenti képviselő az Erdély TV 24plusz című műsorában.

Az RMDSZ a közösség valós igényeire ad választ, és hoz megoldást, amikor családtámogató intézkedések bevezetését sürgeti. A jelenlegi demográfiai helyzet világosan jelzi, hogy hosszú távú gondolkodásra és tervek működtetésére van szükség, hogy az eredményes legyen. És ezek az intézkedések nem csak a magyar, hanem a román társadalom érdekeit is szolgálják – hangsúlyozza Csép Éva Andrea.

A képviselő elmondta, az elmúlt években több fontos intézkedés lépett életbe, amely támogatás a családok hétköznapi működésében. Ilyen a gyermekpénz támogatási keretének a növekedése, a nagycsaládosok, illetve az egyszülős családok energiakompenzációja, a rugalmas munkaidő bevezetése, vagy az, hogy az édesanyáknak ma már jogukban áll 4 napot otthonról dolgozni, amennyiben munkakörük azt megengedi.

Csép Éva Andrea képviselő szerint az egyetlen garancia arra, hogy a családtámogató intézkedések működjenek, az, hogy ha az RMDSZ kormányon van. Jelenleg ugyanis a román politikát a kiszámíthatatlanság, a tervezés teljes hiánya jellemzi. Sok sikeres program pedig csak kijelentés szintjén és papíron indul el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?