banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Házi őrizetbe helyezték a Román Ökologista Párt elnökét

Kihallgatják a Román Ökologista Párt elnökét, Dănuţ Popot a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bukaresti székhelyén – tudta meg szerdán ügyészségi forrásokból az Agerpres. FRISSÍTÉS: Házi őrizetbe helyezték csütörtökön Dănuţ Popot, aki ellen befolyással üzérkedés gyanújával vizsgálódik a DNA.

A vádhatóság szerint a politikus 2021 novembere és 2022 februárja között egy közvetítőn keresztül körülbelül tízezer eurót kért és kapott egy személytől, akinek megígérte, hogy befolyását latba vetve álláshoz juttatja egy parlamenti képviselő irodájában.

Fotó: Agerpres

Mint kiderült, az érintett személyt Radu Cristescu szociáldemokrata párti képviselő alkalmazta. A törvényhozó a G4Mediának nyilatkozva elmondta, szüksége volt egy tanácsadóra, Pop a barátjaként javasolt neki egy személyt, akit aztán alkalmazott is az irodájába, de „nem sikerült beilleszkednie”, és másfél hónap után felmondott. „Őszintén szólva megdöbbentem. Ő nem képes erre, ő nem az az ember, aki pénzt kérne. Nem hiszem, hogy képes lenne erre. Nem tudom, mi történhetett” – fogalmazott Radu Cristescu.

A PER elnökét szerdán őrizetbe vette a DNA, csütörtökön pedig házi őrizetbe helyezték 30 napra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?