banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Bárki beoltathatja magát koronavírus ellen egy romániai kórházban

 

Soron kívül bárki beoltathatja magát a Dâmbovița megyei Găești városi kórházában. Az intézmény vezetője azért döntött így, mert sajnálná kárba veszni a vakcinát.

Laurențiu Belușică kórházmenedzser a Facebook-oldalán hirdette meg, hogy bárkinek beadják az oltást, aki önként jelentkezik náluk, ha a nap végén marad még a Pfizer-BioNTech szérumából.

Utólag a Realitatea Plus hírtelevíziónak elmagyarázta: egy ampulla 5 adag oltóanyagot tartalmaz. Ha az ampullát megnyitják, az összes adagot a nap végéig fel kell használni. „Egy adag 12 euróba kerül, és kár lenne a nap végén kidobni a felhasználatlan vakcinát” – nyilatkozta a kórházmenedzser.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru.

Közzétette: Laurentiu Belusica – 2021. január 4., hétfő

Mint ismert, Romániában december 27-én kezdődött az oltási kampány. Jelenleg azonban csak az egészségügyi, illetve a szociális intézményekben dolgozók kapják meg a vakcinát, a lakosság beoltása csak később kezdődik.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?