Januárban kezdődik az oltási kampány Bihar megyében

Bihar megyében 2021. január 5-étől kezdve az egészségügyi és szociális dolgozók kapják meg a védőoltást.

A Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint az első lépésben a magán- és közszférában dolgozó egészségügyi alkalmazottakat egyaránt beoltják a 12 oltási központ valamelyikében.

Nagyváradon a Curteanu-, a sürgősségi, a vasúti, a katonai és a Pelican kórházakban, valamint a belügyminisztérium kezelési központjában alakították ki az oltási központokat, illetve a félixfürdői utókezelési kórházban is beadják majd a védőoltásokat. Vidéken Nagyszalontán, Margittán, Élesden, Vaskohszikláson, Belényesben a városi kórházakban oltanak.

A SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltást elsőként az oltással foglalkozó csoportok tagjai kapják meg, majd a kórházak, a mentő- és gyorsmentő szolgálatok tagjai, a dialízis- és transzfúziós központokban dolgozók, utánuk a közegészségügyi igazgatóság illetve a készenléti felügyelőség munkatársai következnek.

A második szakaszban kerül majd sor az egészségügyi szolgáltatók, például a  gyógyszertárak munkatársainak, a szociális otthonokban dolgozók illetve a házigondozói szolgálatok alkalmazottainak oltására.

Bihar megyében a Dumitru Țiplea prefektus rendeletével létrehozott csoport koordinálja és követi majd a kampányt, ennek vezetője dr. Anca Hnatiuc epidemiológus főorvos, tagjai dr. Diana Florena Racz, közegészségügyi főorvos, dr. Corina Fonoage epidemiológus főorvos és Mihai Jurcă – Nagyvárad városmenedzsere, zárul az igazgatóság közleménye.

Biharban a Pfizer–BioNTech vakcináját adják majd be, a szükséges dózisokat a kolozsvári regionális központtól igényelhetik majd.

(Címlapfotó forrása: Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság)

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?