banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nelu Tătaru: a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát

Az európai közösségen belül szétosztandó vakcina-adag 4,6 százalékát fogja Románia megkapni havonta - közölte szombaton Iaşi-ban az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru elmondta, miután a koronavírus elleni oltások megkapják az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását, elkezdődhet a szétosztásuk a tagállamok között. Románia része a szétosztandó adag 4,6 százaléka. Hozzátette: egyelőre senki nem tudja, mikor kerülnek forgalomba az oltások.

„Mi a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát. Azt mondják, hogy abban az esetben immunizálódunk, ha a lakosság 60-70 százaléka be van oltva” - mondta a miniszter. Emlékeztetett, hogy péntek esti ülésén a kormány elfogadta a lakosság beoltásának stratégiájára vonatkozó határozatot.

Ezt még a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak is véleményeznie kell, majd jövő héten sajtótájékoztatón ismertetik. A stratégia a lakosság beoltásának minden lépését leszögezi a vakcina szállításától, átvételétől kezdve a tároláson és oltóközpontok működésén át a prioritást élvező kategóriákig.

(Címlapkép forrása: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?